Özkaya Tıp Merkezi
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
MENÜ

Psikiyatri

Aşağıdaki başlıklara tıklayarak, Psikiyatri alanındaki ilgili içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.

Psikiyatri; ruh ve sinir hastalıklarını kapsayan ve kişide gözlemlenen rahatsızlıkları inceleyen tıp dalıdır. Kişinin hayatını ve ruh halini olumsuz yönde etkileyen hastalıklarının tanısını koyma, tedavisini yapma ve önlenmesine destek verme amacını taşımaktadır. Bu kapsamda psikiyatri; bir uzmanlık dalı olarak bilinmektedir.

Psikiyatrist ise; bu alanda uzmanlaşmış olan kişilere verilen unvandır. Hastaların sorunlarını ve şikâyetlerini dinleyerek onlara gerekli tedavi yöntemlerini uygular. Tanı evresinde yapılacak olan testlere karar verir ve bu test sonuçlarına göre bir tedavi yöntemi geliştirir. Siz de herhangi bir ruhsal bunalım içerisindeyseniz ve psikolojik destek almak isterseniz hastanemize başvurabilir, alanında uzmanlaşmış psikiyatristlerimizin seanslarına katılabilirsiniz. Tanı sürecinde yapılması gereken tüm testleri, hastanemiz bünyesinde yaptırabilmeniz de mümkündür.

Psikiyatri Hangi Hastalıklara Bakar?

Psikiyatri bölümü; tüm ruhsal hastalıklar ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır. Kişilerin beden sağlığının önemli olması kadar, ruh sağlıklarını korumaları da oldukça önemlidir. Kişilerin, günlük yaşantılarını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir psikolojik rahatsızlığın olması durumunda, zaman kaybetmeden tedavi sürecine başlamak gerekir. Bu kapsamda ise; alanında uzmanlaşmış bir psikiyatrist ile görüşme sağlanmalıdır.

Hastanemiz bünyesinde tüm psikolojik rahatsızlıklara çözüm üretebilmek için kendilerini geliştirmiş ve hasta- hekim mahremiyeti ile çalışmalarına devam eden psikiyatristlerimiz ile psikolojik destek almanız ve sağlığınıza kısa sürede kavuşmanız mümkündür. Psikiyatri bölümünün uzmanlık alanındaki hastalıklar ise oldukça fazladır. Bu hastalıkların ise; kişilerin yaşına göre farklılık gösterme durumu vardır.

Erişkin Psikiyatri Hastalıkları

Madde bağımlılığı, ağır ve ya hafif depresyon, Psikoz, Bipolar bozukluk, Sosyal fobi, anksiyete, Şizofreni, kaygı bozukluğu, travma sonrası stres kontrolü, obsesif kompulsif bozukluk, uyku düzensizliği ve uyku bozuklukları, geriatrik kişilik bozukluğu, paranoid kişilik bozukluğu olarak bilinmektedir.
Erişkinlerde gözlemlenen bu psikolojik bozukluklar; kişilerde en çok gözlemlenen psikolojik bozukluklar olarak nitelendirilmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra, farklı pek çok psikolojik problem de gözlemlenebilmektedir. Erişkin psikiyatri hastalıklarının yanı sıra, çocuk ergen psikiyatri hastalıkları olarak adlandırılan ve belli bir yaş grubunu kapsayan hastalıklar da bulunmaktadır. Yetişkinleri kapsayan psikiyatri; 18 yaşını doldurmuş kişilerde görülen psikolojik sorunlar ile ilgilenmektedir. Çocuk ergen psikiyatri ise; 18 yaşını doldurmamış olan ergenlerde ve çocuklarda gözlemlenen psikolojik sorunlar ile ilgilenen bir uzmanlık alanıdır.

Çocuk Ergen Psikiyatri Hastalıkları

Akran zorbalığı, down sendromu, disleksi, otizm, konsantrasyon eksikliği, hiperaktivite, öğrenme zorluğu, çocuk ve ergenlerde gözlemlenen bipolar bozukluk, yeme bozuklukları, çocuk depresyonu, karşı gelme problemleri gibi psikolojik problemleri kapsamaktadır. Çocuklarda ve ergenlik döneminde oluşan bu psikolojik rahatsızlıklar; erken tanı ve doğru tedavi ile kısa sürede aşılabilmektedir. Bu alanda uzman hekimlerimiz, çocukların ilerleyen hayatlarında başarılı olabilmeleri için titiz bir çalışma göstermektedir.

Tanı ve Tedavi Süreci Nasıl Gelişmektedir?

Psikiyatri hastalıklarında; hastalığın doğru bir şekilde tedavi edilebilmesi için tanı evresi oldukça önemlidir. Hasta ile hekimin ilk görüşmesinde, tanı için hastayabazı sorular sorulmakta olup, kişilerin şikâyeti dinlenmektedir. Şikâyetlerin dinlenmesinden sonra ise hekim; kişiye çeşitli testler uygulayabilmektedir. Testlerin sonuçlarına göre ise tedavi yöntemi belirlenerek iyileşme süreci başlatılmaktadır. Tedavi sürecinde ilaç alımı yapılabilmekle beraber, kişinin hayat düzeninde bir takım değişikliklere gitmesi de tavsiye edilebilir.
Hastalığın tanısının konulmasında, kişide gözlemlenen belirtiler de büyük önem taşımaktadır. Psikolojik rahatsızlıklar; kendilerini bir takım belirtiler ile göstermektedir. Bu kapsamda uzman hekimin tavsiyelerine uymak ve doğru bir şekilde kişilerin kendini ifade etmesi gerekmektedir. Uzman hekim; tanı esnasında kişinin geçmişini de sorgulamakta olup, kişinin iç dünyasında onu olumsuz etkileyen olayları araştırır. Tüm bu bilgilerin harmanlanması ve gerekli incelemelerin yapılması sonucunda kişinin düzenli olarak psikiyatri seanslarına katılması gerekir. Doktor; belli aralıklar ile hastayı gözlemleyerek, tedavi sürecini takip eder.

Psikiyatri Tanı ve Tedaviler
BÖLÜM DOKTORLARI
SAĞLIK KÖŞESİ

7/24 Kolay & Hızlı Randevu

Özkaya Tıp Merkezi Özkaya Tıp Merkezi
0(312) 417 8585