Özkaya Tıp Merkezi
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
MENÜ

Miyomların Kesin Tedavisi Laparoskopik Miymektomi İle Mümkün

Miyomların Kesin Tedavisi Laparoskopik Miymektomi İle Mümkün

Şiddetli ağrı, adet düzensizlikleri, sık idrara çıkma gibi belirtilerle kendini gösterebilen rahim içi miyomlar, kısırlıktan rahmin alınmasına kadar farklı sonuçlara neden olabiliyor. En sık cerrahi operasyonlar ile tedavisi yapılan miyomlar günümüzde kapalı ameliyatlar ile konforlu bir şekilde tedavi edilebiliyor. Laparoskopik miyomektomi (kapalı miyom ameliyatı) sonrasında hastalar şikayetlerinden kurtulup çok kısa sürede normal yaşantılarına dönebiliyor.

Laparoskopik Miyomektomi Nedir?

Kadın rahminde normal boyutların üstüne çıkan miyomların operasyon ile tedavi edilmesi gerektiğinde laparoskopik (kapalı) veya laparotomi (açık) cerrahi yöntemi kullanılır. Laparoskopik miyomektomi miyomun rahimden kapalı cerrahi yöntemi ile alınmasıdır.

Laparoskopik Miyomektomi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Laparoskopik miyomektomi işlemi miyom hastalığının tedavisinde kullanılır.

Laparoskopik Miyomektomi Nasıl Uygulanır?

Genel anestezi altında uygulanan laparoskopik miyomektomi ameliyatında karına göbekten ve daha aşağılardan birkaç ufak kesi açılır. Karın karbondioksit gazıyla şişirilerek pelvik boşluğa laparoskop denilen alet (kameralı ince boru şeklinde aletler)  yerleştirilir. Bu şekilde rahim, yumurtalıklar ve komşu organların görüntüsü alınır. Daha çok miyomların rahmin dış yüzeyine yakın olduğu durumlarda ve çok büyük olmayan miyomların alınmasına kullanılan laparoskopik miyomektomi ameliyatı üç ana bölümden oluşmaktadır:

  • Miyomun ayrılması: Miyoma ulaşmak için rahmin duvarına yapılan kesi ve miyom hattının bulunmasıdır. Miyomun yatağından traksiyon-kontraksiyon (Mekanik çekme-karşı çekme) yöntemleriyle çıkarılmasıdır.
  • Miyom yatağının onarımı: Miyom çıkarıldıktan sonra rahim duvarında açılan kesi hattının iki kat ya da ihtiyaç halinde üç kat onarılmasıdır.
  • Miyomun parçalanarak batın dışına alınması (Morselasyonu): Bu aşamada karın boşluğuna çıkarılan miyom karın duvarından trokar yerlerinden içeri sokulan morselasyon cihazları ile küçültülerek rahim dışına alınmaktadır. Vajen arka duvarından karın boşluğuna girilerek parçalanmadan tek parça halinde miyomun çıkarılması da tercih edilebilecek diğer bir yöntemdir.

E-Hizmetler

7/24 Kolay & Hızlı Randevu

Özkaya Tıp Merkezi Özkaya Tıp Merkezi
0(312) 417 8585