Özkaya Tıp Merkezi
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
MENÜ

Atriyal Fibrilasyon Tedavisi

Atriyal Fibrilasyon Tedavisi

Atriyal fibrilasyon toplumda en sık gözlemlenen ve yaşın ilerlemesi ile görülme oranı artan ritm bozukluğudur. Hastaların yaşam kalitesini düşüren ve bazı hastalarda, inmeye hatta ölüme bile neden olabilen bu ritim bozukluğunun tedavisinde dondurma yöntemi ile kısa sürede başarı elde edilebilmektedir. Hiçbir ağrı hissetmeden dondurma işlemini yaptıran hastalar, bir gün sonra normal yaşantılarına geri dönebilmektedir.

Atriyal Fibrilasyon Tedavisinde Dondurma İşlemi Nedir?

Atriyal fibrilasyon en sık görülen ritim bozukluğu olup, yaşla birlikte görülme sıklığı artmaktadır. Atriyal fibrilasyonda dondurma tedavisi, akciğerden kalbe kanı getiren toplardamarların ağızlarında yer alan ve çarpıntıyı tetikleyen ateşleyicilerin bu bölgenin dondurularak ortadan kaldırılması, böylece atriyal fibrilasyona bağlı çarpıntıların önlenmesi yöntemidir.

Atriyal Fibrilasyon Tedavisinde Dondurma İşlemi Hangi Hastalara Uygulanır?

Bu işlem atriyal fibrilasyon adı verilen ritim bozukluğu olan hastalara uygulanır.

Atriyal Fibrilasyon Tedavisinde Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Atriyal fibrilasyonu tetikleyen bazı ateşleme odaklarının akciğerden kalbe dönen toplardamarların ağızlarında yer aldığı saptanmıştır. Bu nedenle eğer sol kulakçığa açılan bu ana toplardamarların ağızlarından elektriğin sol kulakçığa geçmesi engellenirse, atriyal fibrilasyon gelişmesinin önlenebileceği gösterilmiştir. Bu işlem akciğerden gelen toplardamarların ağızlarının balonla dondurulması ya da radyo frekans enerjisiyle yakılması ile sağlanabilmektedir.

Dondurma işlemi, hafif sedasyonla (rahatlatıcı ilaç verilerek) lokal anestezi ile kasıktan girilip sol kulakçığa ulaşılan bir borucuk içinden özel bir balonun gönderilmesi ile başlar. Toplardamar ağzına balonla oturulduktan sonra içine donmayı sağlayan sıvı nitrojen verilerek balon şişirilir ve eksi 40-50 derecede dondurma işlemi gerçekleştirilir. Böylece daire şeklinde bir hatla akciğerden gelen toplardamarlardaki tetikçilerin sol kulakçığa elektrik göndererek atriyal fibrilasyonu başlatması önlenir. Temiz kanı kalbe sol ve sağ akciğerden taşıyan iki sağ, iki de sol akciğer toplardamarın ağızlarına teker teker oturularak dondurulmak suretiyle izole edilmesi sağlanır.

E-Hizmetler

7/24 Kolay & Hızlı Randevu

Özkaya Tıp Merkezi Özkaya Tıp Merkezi
0(312) 417 8585