Çene hatlarını düzenlemek ve daha belirgin hale getirmek için Jawline dolgu maddesinden yararlanılır. Bu dolgu enjeksiyonu sayesinde ince çizgiler yumuşatılır ve kırışıklıkların giderilmesi sağlanır. Daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmeye yarayan Jawline (çene) dolgusunun etkisi uzun seneler devam edebilir. Çene dolgusu aynı zamanda kişiye belirginlik, simetri ve kontür sağlar.
Çene hattına uygulanan bir çene dolgusu modeli olan jawline, çene bölgesinin daha belirgin bir görünüm kazanarak yüzün genelinin dengelenmesini, gıdı denilen bölgenin küçültülmesini ve alt çeneyi şekillendirmeyi sağlayan cerrahi olmayan bir medikal estetik işlemdir. Çene bölgesine estetik bir görünüm ve hacim katmak isteyenlerin uygulatabileceği jawline (çene) dolgusunda, cildin altına enjekte edilen dolgu sayesinde cilt dolgunlaştırılır ve bu sayede daha genç, pürüzsüz görünen bir cilde sahip olunur.
Çenesinden simetrik açıdan bir bozukluk olmasa da bu işlem uygulanarak sarkmaların önlenmesi sağlanabilir. Bu dolgu maddesi uzmanı tarafından çeneye uygulanır. Uygulanan bu dolgu maddesi hyalüronik asit ve kolajen üretiminin desteklenmesini sağlayarak çene bölgesindeki kemik kaybı, gamze ve sarkmalara karşı kullanılır.
Jawline çene dolgusu, formunu kaybetmiş bir çenenin toparlanması, yüz hatlarında denge sağlanması ve sağlıklı bir görünüm elde edilebilmesi için uygulanır. İdeal bir yüz hattı oluşmasına destek sağlayan bu doku yüze orantı verilmesini sağlar. Çene dolgusu şu durumlarda uygulanabilir:
Yüz hattındaki bozukluğu gidermek ve simetrik bir görüntü oluşturmak için çene dolgusu kullanılabilir. Estetik bozukluğu durumlarında sorunun belirlenmesinin ardından doğru tedavi çıkarılarak dolgu uygulanabilir.
Çene hattındaki bölgeyi iyileştirmek ve estetik bir görüntü oluşturmak için Jawline (çene) dolgusu maddelerinden yararlanılır. Çene çizgilerine karşı da kullanılan bu maddeler kullanım amacına yönelik olarak değişiklik gösterir. Jawline dolgu işlemi sırasında kullanılan maddeler şöyle sıralanabilir:
Kalsiyum Hidroksiapatit (CaHA): Kemiklerde bulunan bu mineral, çene dolgusu olarak kullanılır. Su bazla bir jelle karıştırılarak uygulanan CaHA maddesi, uygulandıktan sonra etrafında bir kolajen oluşturur. Bu kolajen çene hattına dolgunluk katarak çizgilerin yumuşamasını sağlar.
Hyaluronik Asit (HA): Vücutta doğal olarak oluşan bir madde olan hyaluronik asit, cildin nemli olmasını sağlayarak dolgun gözükmesine yardımcı olur. Yaş aldıkça vücutta bu maddenin üretimi azalır ve kırışıklıkların oluşmasına neden olarak sarkmalara sebebiyet verir. Jawline (çene) dolgusu işleminde kullanılan hyaluronik asit, çenede oluşan ince çizgilerin yumuşamasını sağlar ve estetik bir görünüm verir.
Polimetil Metakrilat (PMMA): Cildin daha sıkı ve dolgun görünmesine yardımcı olan bir madde olan polimetil metakrilat, çene dolgusu maddesi olarak kullanılır. Uzun yıllarca etkisini sürdürse de tam etkisini sağlamak için enjeksiyon tekrarı gerekebilir.
Çene dolgusunun en büyük avantajı ameliyat ya da cerrahi bir müdahale gerektirmeden uygulanmasıdır. Çenedeki yapısal bozuklukların tek seansta bile düzelmesini sağlar. Bunların yanında jawline dolgusunun avantajları şöyle açıklanabilir:
Jawline (çene) dolgusu, çene bölgesine enjekte edilerek çene hattının estetik görünüme kavuşması hedeflenir. Çenesinde bozukluk olan kişilere bu uygulama yapılır. İşlem yapılmadan önce bozukluk tespit edilir. Kişinin yaşı, cilt tipi ve hastalıkları da göz önünde bulundurularak enjeksiyon yapılacak dolgu maddesi belirlenir. Bu yüzden Jawline (çene) dolgusu fiyatları, uygulamanın yapıldığı yere, dolgu malzemesine ve işlemi yapacak olan doktora göre değişiklik gösterir. Çene dolgusu işlemi sırasında kullanılacak olan tüm ürünler Sağlık Bakanlığı onaylı olarak kullanılır.
Jawline çene dolgusu işlemleri cerrahi bir müdahale olmadığı için nispeten güvenli sayılır. Yan etki görülmesi kişinin cilt hassasiyetine göre farklılık gösterebilir. Jawline (çene) dolgusu riskleri şöyle sıralanır: